Tilburg Zeikt: nieuws kan leuker EN beter. Echt wel.
Home | Over TilburgZeikt.com
Sjeng Verhulst

Wie is Sjeng? Twaalf vragen:

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?
Sjeng leest heel veel (tegelijk). Nu is hij bezig met:

  • Dan Brown, Het Bernini Mysterie.
  • Harry Potter: JP en de Halfbloed Prins.
  • Communisties Manifest.
  • Windows 10 - waarom?
  • Golf voor gevorderde dummies.
  • NeuroLinguistisch Programmeren voor dummies.
  • Grote Jiddische Roman van Arnon Grunberg
  • Alle polisvoorwaarden van alle ziektekostenverzekeraars.

Wat is je lievelingsfilm?
Als het maar geen nederlandse of chinese kunstfilm is.Er moet wel actie inzitten, bijvoorbeeld bij Sleep van Andy Warhol ben ik na 3 uur gewoon de zaal uitgelopen. Dieje vent lag mar te slapen op die bank, ik vond er niks aan.

Favoriet op televisie?
Alle actualiteitenprogramma's, zelfs van EO. Discovery Channel (Myth Busters), Eurosport als het motorstunten of sumo is.

Met wie zou je op onbewoond eiland willen zitten?
Dan zou het niet onbewoond zijn. Stomme vraag.

Wat vind je erg leuk?
Hoofdredacteur van Tilburgzeikt zijn.

Waaraan heb je een hekel?
'Make me beautiful' en 'extreme makeover' programma's op TV. Schoonheid zit niet aan de buitenkant maar binnen in de mens. Die vrouwen die zich laten verbouwen zijn geestelijk een beerput. Het vet wegzuigen, de tieten liften en een fatsoenlijk gebit maken die vrouwen echt niet mooier.

Welk kledingstuk zou je nooit dragen?
Nooit meer een maillot, dus zeg maar alle Robin Hood of Musketiers kostuums, wegens een ongelukje met de Carnaval.

Wat is beste uitvinding sinds (gsm, creditcard etc)?
Op de Technische Universiteit in Delft heb ik stage gelopen bij Du Pont Chemicals. Ik heb daar een poeder uitgevonden om van water een autobrandstof te maken. Ik heb voor mijn stage een 10 gekregen en heel veel McDonalds waardebonnen. Ik kreeg ook een weekendje naar de Ardennen omdat ik afzag van alle rechten. In 2015 wordt mijn vinding commercieel toegepast. Mijn begeleider grapte dat Shell, Exxon en BP wel konden inpakken.

Wat is je lievelingseten?
De gist met lauwwarme melk aanmengen. In de bloem een kuiltje maken, wat zout toevoegen en melkmengsel hierin gieten. Roeren tot glad beslag ontstaat, dan rest van melk toevoegen. Beslag laten rijzen. Rookspek in plakjes snijden en uitbakken. Spek en spekvet in schaaltje doen. Deel van het spekvet in bakpan warm maken en 1/4 van het beslag verdelen over de oppervlakte. Hier en daar wat plakjes spek in het beslag drukken. Bakken tot beslag aan bovenkant gestold is, dan pannenkoek keren en vlug de tweede kant bruin bakken. Serveer met stroop.

Amsterdam of Tiburg?
Tilburg natuurlijk. Hil de Amsterdam stelt echt niks veur, we hebben alles ook in Tilburg, maar dan beter, sneller, goedkoper.

Hoe ziet je ideale partner eruit?
Dat ze tenminste nog, of weer, thuis is als ik uit mijn werk kom.

Op welk lichaamsdeel ben je trots?
Wa denkte?

Welk lied betekent veel voor je?
'I'm too sexy for this shirt' van Right Said Fred. Iedere keer als ik in Tilburg Noord fiets in mijn 'chick magnet'-shirt en ik die namen van grote componisten zie dan denk ik aan al die prachtige opera's. Het grappige is dan dat ik dan altijd het deuntje van Right Said Fraid erbij neurie.

Sjeng Verhulst werkt NIET bij het Brabants Dagblad.
Created: 17 juni 2005. Updated: 26 juli 2007.