Tilburg Zeikt: nieuws kan leuker EN beter. Echt wel.
Home | Over TilburgZeikt.com

Over TilburgZeikt.com

REDACTIE
De redactie van TilburgZeikt.com bestaat uit vijfzeszeven vier kanjers. Omdat iedereen ligt te zeiken wie er achter TilburgZeikt zit ok nog un plaotje durbij. Een interview (uit 2005!) met de redactie kun je hier vinden.

CONTACT
Ja, je zit al op de site zelf, maar voor de echte lomperikken:
http://www.TilburgZeikt.com
Mocht je de voorkeur geven aan een andere URL dan mag je kiezen uit de volgende:
www.TilburgNieuws.com, www.TilburgsDagblad.com en www.TypischTilburg.com
Email adres voor tips en nieuws: redactie@tilburgzeikt.com
Email adres voor overig gezeik: info@tilburgzeikt.com
De redactie gelijk mailen kan ook met dit mailformulier.
We hebben geen adres, telefoon of fax. Wij zijn namelijk modern. En worden zo al vaak genoeg opgepakt.

RSS
Natuurlijk hebben we een RSS-feed. Natuurlijk. TilburgZeikt komt naar u toe als het ware.

LOGO
Wil je naar ons linken gebruik dan zijn deze logo's beschikbaar: 468x60 pixels en 234x60 pixels. Voor het logo met het rokje (wat ben jij er voor een?) klik je hier. Voor een TilburgZeikt banner van 120 x 60 pixels klik je hier.

WAAROM? WAAROM IN GODESNAME?
Vindt u ook dat als je één krant hebt gelezen ze eigenlijk allemaal hebt gelezen? Omdat overal hetzelfde staat? Letterlijk? Omdat ze alleen elkaar en het ANP overschrijven? Tilburgzeikt.com is opgezet door een stel journalisten uit onvrede over de huidige ANP-copy-paste mentaliteit in de Nederlandse media in het algemeen en in de Tilburgse in het bijzonder. Van persbureaus en persvoorlichters geloven we dat ze niet altijd alles vertellen en dat ze niet altijd de juiste dingen vertellen.

WAAR HAAL JE HET VANDAAN?
Door eigen kennis, kennissen, onderzoek, algemene ontwikkeling (=op lagere en middelbare school niet alleen maar uit het raam, maar ook wel eens naar het bord gekeken) brengen wij u ander nieuws dan wat de persbureaus en de voorlichters toevallig voor u geschikt achten.

WAAR GAAT DIT OVER? NOU? NOU?!
Wij zijn bekrompen boeren en hebben nergens anders verstand van ... oh nee, we hebben geen tijd en geen zin om iets landelijks te doen, dus schrijven we primair over groot-Tilburg. Dat vinden wij nou leuk. Wij sparen niets of niemand. Schelden doet geen zeer. Personen met een publieke functie en ondernemers kunnen op onze kritiek rekenen. Naast het gezeik over de dorpspolitiek, horeca en bedrijven vinden wij eigenlijk alles wel interessant.

DAT KUN JE TOCH NIET MAKEN (RESP. "DAAR KRIJG JE GEZEIK MEE")
We hebben amper advertenties, in de redactie is niemand de baas (al denkt Sjeng van wel), we verdienen er nog steeds niks mee, dus we kunnen schrijven wat we willen en dat doen we ook.

WAT DE LEZER ERVAN VINDT?
Wat de lezer vindt, moet hij naar de politie brengen, of de Marechaussee als hij toevallig beroepsmilitair is. Ons boeit het niet zoveel. Het is leuk als iemand enthousiast reageert. Het is nog leuker als iemand in de redactie wil (Hallo Muts!). Maar vooral vinden we het zelf leuk.

Mocht u toch een reactie bij een artikel achterlaten dan kan dat. En we maken het nog leuker: u hoeft zich niet te registreren. Dit is geen vrijbrief om te spannen: een IP-ban kunnen we altijd nog uitdelen. Dus geen irrelevante reacties of scheld-kanonnades van bezoekers onder elkaar of verwijzingen naar sites met plaatjes van ontplofte bevers. Of van yoghurtetende bouviers. Dat doen wij wel. Zorg wel een bietje op de taal: rect Nederlands of Tilburgs. Anders krijgt Sjef Leijten daar weer uitslag van.

MAAR HET GAAT OVER MIJ!!! (RESP. OVER MIJN VOETBALCLUB, MIJN BELEID, MIJN LILLUKE KOP EN ZO)
Correcties op artikelen (lijkt ons sterk), uitbreidingen (altijd welkom), foto's of nuttige links die betrekking hebben op een artikel waardoor het artikel nog beter wordt, kunt u natuurlijk mailen naar de redactie. Hebben we geschreven dat je een "puspik zuigende kutlul" bent, maar je vind zelf dat je eigenlijk een "klootzak eerste klas" of anderzijds "een befkeizer pur sang" bent, dan zetten we dat graag recht. Onze rectificaties zijn echter berucht. Van de wal in de sloot, zeg maar.

MONDELINGE KRITIEK
Wilt u over ons zeiken, dan kunt u terecht bij uw plaatselijke snackbar, patrouillerende wouten of bij het grote opperhoofd Vreeman (zie foto). Als het echt niet anders kan, dan kunt u mailen naar de redactie.

JIJ BENT ECHT VER GEKOMEN MET LEZEN. BIERTJE??
Maak zelf nieuws. Weet u iets of slaapt uw partner al en wilt u toch nog iets kwijt? Twitter uw tip, plak het op het prikbord van Facebook of stuur ons een e-mail met uw verhaal. Stuur alles wat u hebt of zet het alsjeblieft online. Dus vooral ook die foto's en die filmpjes. Wij publiceren zonder te verraden van wie het afkomt, dus zelf krijg je er geen last mee. Dat is pas echt zeiken.

EUSCH! DIE FOTO IS VAN MIJ / DAT BEN IK / IK HEB DE COPYRIGHTS!
Dat kan. Met Google kun je alles maken vinden. Ook leuke foto's. We kunnen niet altijd achterhalen van wie die rechten zijn. Denk jij dat wel te kunnen doordat jij bijvoorbeeld die foto's hebt gemaakt, stuur dan een mailtje naar redactie@tilburgzeikt.com. Dan halen we ze d'r gelijk af. Tenzij je het leuk, vet, cool en gaaf vindt dat JOUW foto's op TilburgZeikt staan.

DE TILBURGZEIKT ONAFHANKELIJKHEIDSVERKLARING

  • TZ verzamelt informatie over tilburg op allerlei manieren en zeikt daarover (zie de sitenaam slimpie)
  • soms krijgen we informatie aangeboden die zelf al negatief is, daar zeiken we ook nog over
  • heel soms krijgen we iets aangeboden wat zelf positief is bedoeld; dan gaan we er eens goed voor zitten en zeiken het HELEMAAL af. Alle typos, illogicaliteiten, dubbele bodems en hidden agenda's gaan dan aan flarden.
  • We verdienen bijna niks met deze site en we hebben wat advertenties hier en daar.